Følgere

onsdag 5. desember 2012

Miami 2011, Key West

I dag e det 5.desember 2012. Og i dag fikk æ ei fotobok æ laga på nettet for litt over ei uke sia. ;)
Ei bok med mange minna. Et av dem e fra Miami 2011 da vi var i Key West.

Det var onsdag 18.mai 2011. André og æ sto opp grytidlig på morran. Pakka en sekk og gikk bort på Newport Hotell. Det var der bussen gikk fra. Det va fortsatt mørkt ute, men godt og varmt. Ut på eventyr og vi gleda oss veldig. Hadde jo hørt veldig mye om Key West, så det her kom til å bli morsomt. Svømme ved korallrev og greier. ;)

Bussen kom og vi satt oss selvfølgelig fremst. Måtte jo få med oss alt vi kunne. Vi va TURISTA! Med kamera rundt halsen og et stort glis rundt munnen. ;) Bussturen tok ca 4 tima fra South Beach til Key West på sørspissen av Florida. En busstur som absolutt ikke va kjedelig. Fikk med oss krokodille i ei elv langs veien (bussen stoppa faktisk opp sånn at alle fikk se) ;) alle de over 40 broene som går mellom Miami og Key West. Den ene broa var faktisk den som de filma fra i filmen "True Lies" med Arnold Scwarznegger og Jamie Lee Curtis :) og en nydelig utsikt uansett hvor vi snudde oss.

På veien skya det litt til. Ble litt nervøs for at det skulle bli dårlig vær og ende opp med at vi ikke fikk gjort det vi skulle... Vi hadde nemlig bestillt båttur med en gedigen katamaran. :)

Vel fremme fikk vi beskjed om at båten kom til å gå som avtalt og det skulle skje om en god time. Da fikk vi tid til å gå innom en liten kro og spise litt først. Og ikke minst, ta ei Bud. ;) Vi hadde jo FERIE!
Vi hadde litt tid etter mat og Bud og den brukte vi på å vandre litt rundt og det va da vi bestemte oss. HIT skal vi igjen! Uten tvil. Detta var drømmeplassen til oss begge. Stille, rolig og en atmosfære som va helt himmelsk. Kanskje vi skulle selge alt vi eide og fløtte dit.... ;) En god tanke!

Så var det klart for avgang. Gikk ombord i en kjempekul katamaran. Og med et kjempekult mannskap. 3 unge folk som virkelig kunne ta vare på turista. De spøka og lo og vi hadde det kjempetopp. ;) Det var gratis drikkeservering ombord, men ingen fikk noe som helst før ETTER vi hadde vært å svømt ved korallrevet. (av sikkerhetsmessige grunner) Litt dumt hvis noen plutselig svømte avgårde i stupfylla, midt utpå havet....
For korallrevet var faktisk MIDT UTPÅ HAVET. Bokstavelig talt....

Vi kjørte utover og etter ei stund slakka båten ned. Æ kika på André og så kanskje ut som et lite spørsmålstegn... "E det her?" Det va jo bare hav så langt øyet kunne se. Guidan ropte oss alle opp på fremdekket. Peika utover havet og sa "der e det!". Der dokker ser havet e mørkere. Vi titta alle sammen og gliste. "JA, vi ser det!"

På vei ut hadde vi alle fått utdelt snorkel, dykkemaske og svømmeføtter. Måtte dyppe maska og snorkelen i ei bøtte som æ regne med var noe form for rensemiddel / desinfeksjonsmiddel for at man ikke skulle bli sjuk. Det va ikke noe engangsgreier det her. ;) Mange som hadde brukt det før oss. men men drit i det...

Fikk på oss utstyret og når André hoppa som en gal over ripa, så tok æ den mer fornuftige veien og gikk ut bak ved trappa. :) Vi svømte bort til det mørke feltet og dukka ned. Og for et syn!!! Kan desverre ikke beskrives, men hvis man tenker seg å ligge helt i overflata og se ned på en million farga.... Og fiska æ aldri verken har sett før eller siden. Æ trur æ så en lilla torsk... Eller nåkka sånn. ;) Helt sinnsykt var det.

Vi svømte rundt der i 1 times tid ca også var det ombord i båten igjen. Der ble det servert kald øl og alt anna man måtte ønske. Gikk frem og satte oss på fronten av katamaranen og fikk en tur vi (æ) aldri kommer til å glemme. De speeda opp, så den varme vinden føltes som en hårføner. (trur aldri håret mitt har tørka så fort før)  :) Det var som å være i himmelen! Vi følte oss som millionæra. ;)

Etter ca 1 time var vi tilbake på land. Fikk oss en liten spasertur til før bussen vendte snuten hjem til south beach igjen. Og Key West var herved blitt drømmeplassen vår..... 

Mæ og min elskede André
på katamaranen Marquesa i Key West

André etter dykkinga


Klar for avgang


STOR katamaran


Snart på vei ut


Baren i båten


Korallrev


Korallrev, der det er mørkere i havet. ;)


Souvenirbilde




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar