Følgere

torsdag 14. mars 2013

Minne om en ferietur til Danmark 2009

Sommeren 2009 var André og æ i bl.a. Danmark å ferierte. Pito var hos pappa i Oslo på "ferie", så vi var såkalt barnefri og kunne nyte turen fullt ut og bare kose oss. ;)
Vi starta med å ta danskebåten over fjorden. Huske ikke helt hvor vi endte opp i Danmark, men tror det var Fredrikshavn eller Hirtshals. :) Vi kosa oss kjempemasse på båten. Vi og "gamlingan". ;) Det va veldig mye gamle folk ombord, men det gjorde ingenting. Vi va jo i lag og vi kosa oss.
















Da vi kom til Danmark kjørte vi til de typiske turiststedan. Legoland, Randers Regnskog, Norsjøens Oceanarium, Løveparken og Tivoli i København. Vi lekte rett og slett turista for alt det e verdt. ;) Med kamera rundt halsen og stor entusiasme på alt vi gjorde. :) I legoland så vi de vanlige attraksjonan. André fikk sæ en "date" med et kvinnfolk som sikkert 1 million andre også har hatt. ;)

På "date" med ei ny dame

Og vi fant oss ett slott og et rundtbord å spise middag ved. Følte oss virkelig hjemme der. Skikkelig vikingmiddag. (men vi hadde finere lysekrone) :D

Vi har finere lysekrone hjemme. ;)



God mat

Kul restaurant

I Randers Regnskog var det KLAMT. En merkelig lukt og atmosfære. Artig å ha opplevd en sånn greie. Det var som å være i Regnskogen trur æ. ;) Har jo aldri vært der, men det e hvertfall det æ innbille mæ. Det var laga i noen svære kuppla med forskjellige "steda" i regnskogen, så man gikk liksom gjennom hele regnskogen og fikk se de forskjellige dyran, kjenne de forskjellige luktene og se de forskjellige planter/blomster m.m. Det var kun et fåtall av dyran som var bura inne, så der gikk man med forsiktighet. Morsom opplevelse. :)


"Og her henger jeg og koser meg"


Man måtte se OPP på mange måta. ;)

Matstasjon for dyran

Heldigvis var noen dyr bura inne.



I Nordsjøens Osceanarium va det også morsomt. Det e en plass de har samla bortimot alt som finns i havet. ;) Tok ikke så mye bilda der, men interessant var det. ;)

Fine farga på fisken

Titt tei

"BLUBB BLUBB BLUBB"



I løveparken ble vi mest fasinert av ulvan. Herrgud for noen fine dyr. Hadde vært gøy å se hvordan Pito hadde reagert på de. :D De hadde vel tenkt middag hadde de sett han. ;) Siden mange av dyrene går løs i Løveparken måtte vi også der gå med forsiktighet. Spesielt apene var nysgjerrige og æ trur den ene forelska sæ i André for han fikk sæ en klapp på baken av den. ;) Både æ og André elske dyr, så vi tilbringte mange tima inne på Givskud Zoo også kalt Løveparken. Og ikke minst tok vi mange fine bilda.

Nydelige dyr
Dyran har skjønt det!!! 



Vi filma mye også. 

ENORME dyr. Litt mindre skummel når de lå nede. 


Tar sæ en velfortjent hvil. 


De kom veldig nært til tider. ;)

YO

Se forskjellen på størrelsen. ;)


Alle småapene sprang fritt
Kunne trengt litt antirynkekrem...
Trøtte løve. Det va veldig varmt den dagen. ;)

Majestetiske dyr

Tivoli i København var desverre en skuffelse, for det her var i slutten av august så de hadde stengt veldig mye pga vedlikehold. Skjønte ikke helt hvorfor, men det var ikke noe vi kunne gjøre noe med. ;) Derimot fikk vi oss en ganske latterlig opplevelse da vi skulle ta inn på hotellet. :D Vi kjørte jo rundt med Hyundai Terracanen og hadde GPS med oss. Det va æ som kjørte siden André brukte å kjøre hele veien fra Narvik ned til Oslo, så tok æ alt nedenfor Oslo. ;) Vi fant et hotell som va greit. Fikk beskjed om at vi kunne kjøre ned i kjelleren og parkere bilen. Vi takka og gikk ut i bilen. Inngangen var rett ned under hotellet via den trafikkerte gata. Ala innkjørselen til storsenteret i Narvik. ;) Æ svingte av og begynte nedkjøringa til garasjen. Kommer ned til bommen og der står det "Maks højde 2.40" Og vi tenkte, "det går bra, bilen e jo bare ca 2 meter." Så vi betalte innkjøring og bommen åpna sæ....  MEN..... det vi ikke hadde tenkt på va at vi hadde lånt en takboks av broren til André. ;) Så vi hadde et problem. Ikke kunne vi rygge og ikke kunne vi ta av boksen der vi sto. Så enden på visa var at André måtte stå på brettet som går rundt bilen og dirigere mæ rundt i garasjen der det var høyest. :D Trur vi hadde klaring på kanskje 5 cm hele veien. Spesielt trangt var det der det hang skilt ned, så vi måtte kjøre sikk sakk rundt alle skiltan. Trur det så rimelig snålt ut. hahaha. Da var vi skikkelige turista på tur!!! Det ble en uforglemmelig avslutning på en kjempefin Dansketur. ;)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar